maanantai 1. kesäkuuta 2009

Slovakiassa 1.6.







Läheltä Presovia lähdettiin aamusella,vettä satoi ja jäimme ostoksille Presoviin. Löysimme hyvät kartat Slovakiasta , Unkarista ja Kroatiasta. Välietappina on nyt Balaton-järvi.



Matkalla Popradiin poikkesimme tutustumaan Zipser-linnaan,joka oli 1200-luvulta,hyvin säilynyt. Noita linnojahan riittää täällä keski-Euroopassa. Popradista matkan piti jatkua pientä tietä kohti Banska Bystricaa,missä Anne ja Jouni ovat olleet laskettelumatkalla. Tietä numero 67 kohti B. Bystricaa vaan ei löytynyt,navigaattori hourasi jaopasteet loppuivat aina kesken. No pari tuntia etsittiin ja vihdoin se löytyi,vika ei ollut kartanlukijassa!



Se olikin mukavaa tietä,kulki välillä yli 1000 metrissä,peltoja rinteissä ja pieniä sieviä kyliä matkan varrella. Monenlaisia lintuja on nähty,kaikkia ei tunnistettu.



Lux-hotellin 13.kerroksesta olikin hulppeat näkymät,Banska Bystricaan pitää tutustua,kun aamu valkenee.

1 kommentti:

  1. Olipa hauska ehtiä viimein lukemaan blogia. Olisihan sitä enemmänkin kuulumisia lukenut ja kuvia katsellut, mutta siellä on varmaan hankala aina löytää nettiä ja siihen aikaa. Mukava nähdä kuvista sitten, miltä B. Bystrica näyttää kesällä. Täällä on kiirustakin. Kuitenkin vähälumista, tänään satelee ihan kevyesti lunta ja rakeita, ei pyrytä. Ja taitaapa lämpötila nousta ihan 5 asteeseeen. Lämpimänä pysyy hehkuvien keitinlevyjen äärellä. Ainiin, mustasilmäsusannat ovat alkaneet kukkia. Oikein hauskaa paluumatkaa sieltä Välimereltä. Ootte te (iskä) kovia ajamaan! Älkää silti hurjastelko.

    VastaaPoista